Michael Reiziger volgt Van de Looi op en is de nieuwe bondscoach van Jong Oranje

Donderdag, 25 mei 2023 om 18:01Noel Korteweg • Laatste update: 19:10

Michael Reiziger is vanaf komend seizoen de nieuwe bondscoach van Jong Oranje, zo meldt de KNVB via de officiële kanalen. De vijftigjarige oefenmeester zit aanstaande zondag bij de uitwedstrijd tegen FC Twente voor het laatst op de bank bij Ajax als assistent-trainer. De oud-voetballer maakte eerder bekend dat hij ergens voor zijn kans wil gaan als hoofdtrainer. Met het bondscoachschap bij Jong Oranje, waar Reiziger tot en met het EK van 2025 heeft getekend, heeft hij al snel een nieuwe klus gevonden.

Reiziger is blij met zijn volgende stap. “Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg. Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land. Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Nigel de Jong, de directeur topvoetbal bij de KNVB, is tevreden met de komst van Reiziger. “Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsport-mentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland. Met zijn achtergrond als trainer van Jong Ajax heeft hij natuurlijk ervaring met de toptalenten, en hij heeft laten zien dat hij daar het beste uit kan halen.”

Jong Oranje speelt komende maand het EK in Georgië en Roemenië. Erwin van de Looi neemt na dat eindtoernooi afscheid. Reiziger speelde tijdens zijn carrière onder meer voor Ajax, AC Milan, Barcelona en PSV, en won de Champions League, Wereldbeker, vier keer de Eredivisie en twee keer LaLiga. Tussen 1994 en 2004 speelde de oud-verdediger 72 keer voor het Nederlands elftal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door real_fintjoles)
25 mei 2023 om 18:45

Ik hoop dat ie Bogarde meeneemt, maar dat zal wel ijdele hoop zijn...

mooie stap voor hem hoop dat het een succes word !

25 mei 2023 om 18:05

Gelukkig komt hij nog op een mooie plaats terecht. Ik heb het idee dat hij er bij Ajax een beetje uit genaaid is. Ik denk dat Reiziger ook gewoon 4-3-3 gaat spelen en geen rare fratsen zoals 4-2-2-2 wat vd Looi nog wel eens speelde.

prachtig nieuws, ik hoopte eigenlijk dat hij Ado zou overnemen van Advocaat maar helaas.

25 mei 2023 om 22:59

vdlooi vlak ik in ieder geval niet uit als kandidaat voor ADO Den Haag, eigenlijk alleen omdat hij hier in het Zeeheldenkwartier woont.

Kijk daar heb ik meer vertrouwen in dan de laatste paar die jong oranje had

25 mei 2023 om 18:04

Vd Looij was echt een Drama

25 mei 2023 om 18:06

Inderdaad, alleen Adri Koster was nog wel redelijk, de rest ging echt nergens over

25 mei 2023 om 18:23

@wandering - Hoezo was Koster redelijk terwijl die alle 4 wedstrijden heeft verloren met Jong Oranje van de 4 wedstrijden die hij heeft gecoacht?

25 mei 2023 om 18:57

Omdat het voetbal ergens op leek, v Looy en ff z'n naam kwijt Langer o.i.d. hadden dan wel resultaat, maar echt dat voetbal leek nergens op, iedere keer begon ik vol goede moed met de wedstrijd te kijken en iedere keer stopte ik daar na een half uur mee, bij jong vind ik het resultaat van ondergeschikt belang, ze moeten klaar gestoomd worden voor het grote oranje, dus bij voorkeur spelen in het systeem van het grote oranje, niet zelf met allerlei systemen experimenteren maar overleggen met de bondscoach van het grote oranje hoe en wat.

25 mei 2023 om 20:01

Inderdaad, eigenlijk zou de KNVB gewoon moeten stellen dat alle vertegenwoordigende elftallen de oranjestijl hanteren. Begrijp natuurlijk ook dat dat moeilijker is voor O13 dan O16, maar streef ernaar om in die gedachte te spelen.

25 mei 2023 om 21:51

@wandering - Langeler had juist geen resultaat. Door Langeler gingen we weer niet kwalificeren voor een eindtoernooi net als onder Grim, Stuivenberg, Reijnerse en Koster. We waren sinds 2013 niet meer representatief voor een eindtoernooi, hoe kun je dan dat "klaar gestoomd worden voor het grote oranje" realiseren als je maar blijft steken in kwalificatiewedstrijden en verliest van landen zoals Slowakije en Georgie? Nu hebben we in ieder geval twee eindtoernooien gehaald en zijn veel jongens van jong oranje naar het grote oranje gegaan en kunnen ze daar ook mee. Wat een onzin om te zeggen "bij voorkeur spelen ze in het systeem van het grote oranje". Als een Hazard onder Hiddink en Mourinho nog in een 4-2-3-1 speelt en onder Conte het seizoen erop opeens 3-4-2-1 speelt of 5-4-1 en kampioen wordt, dan pas je je gewoon aan. Dumfries speelt ook bij Inter met 5 man, terwijl die bij Koeman nu weer 4-3-3 spelen. Als je een beetje een goede voetballer bent, dan boeit systeem echt geen ene moer. Als je maar elkaar kunt vinden en weet hoe je op je positie in deze formatie opeens goed weet te renderen.

25 mei 2023 om 18:23

Inderdaad, ik vind het een hele sympathieke man en als ik hem zo af en toe hoor praten is hij ook gek van het spelletje en heeft er een goede kijk op. Goede zet van de Knvb. Had wat mij betreft een betre opvolger van Schreuder geweest dan Heitinga, maar dat zullen we nooit weten.

25 mei 2023 om 18:55

Was in elk geval een logischere keuze dan Heitinga

Gefeliciteerd! Ik denk een prima volgende stap in zijn carrière.

Gelukkig vd looi weg, eindelijk! Wat een slechte slappe trainer is dat zeg..
in Michael heb ik wel vertrouwen !

25 mei 2023 om 18:14

Echt. Wat heeft hij lang mogen aanmodderen met onze grootste talenten. Verschrikkelijke vent.

25 mei 2023 om 18:24

De grootste talenten zitten al bij het Nederlands elftal. Wat er bij Jong Oranje overblijft is toch wel grotendeels opvulling.

25 mei 2023 om 18:43

@d.pranjic - Zoals @ducktaildo zei, zitten de grootste talenten bij Oranje. En daarnaast is de doorstroom van Jong Oranje naar het grote Oranje gewoon prima, dus wat lul je nou met het aanmodderen van de grootste talenten?

Mooi! Het is je gegund Michael. Dank voor alle mooie jaren bij Ajax, ik had graag gezien dat je met meer respect behandeld was maar zo gaat het soms in het leven.

25 mei 2023 om 18:14

Is hij door Ajax niet met respect behandeld dan?

25 mei 2023 om 18:16

Heeft jarenlang trouw op de bank gezeten als assistent en schijnt graag de kans te willen hebben gekregen na het ontslag van Schreuder. Toen werd Heitinga opeens naar voren geschoven die het notabene met Jong veel minder deed dan Reiziger, die kampioen is geworden in de KKD. Is uiteindelijk vertrokken omdat hij het gevoel had dat er weinig toekomst voor hem was daar. Voor mij komt dat niet erg respectvol over nee.

25 mei 2023 om 18:18

Het feit dat ze Heitinga benoemde als hoofdcoach ipv Reiziger die daar natuurlijk veel meer aansprak op had is al reden genoeg om dat te denken ja.

25 mei 2023 om 18:21

Helemaal met je eens hoor maar men schijnt een geheel nieuwe trainer te hebben gewild en Reiziger zat ook in de staf van Schreuder. Ben er van overtuigd dat hij een betere trainer dan Heitinga is

25 mei 2023 om 18:22

/Is hij door Ajax niet met respect behandeld dan?/

Kom op... Zelfs als je een die-hard Ajacied bent lijkt dit me een overbodige vraag, als je ziet hoe Ajax met hem is omgegaan.

25 mei 2023 om 18:43

Wat er achteraf tegen hem verteld zou zijn is inderdaad niet erg respectvol, maar de beslissing om een assistent niet door te schuiven als hoofdtrainer nadat de spelersgroep heeft aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in de technische staf waar deze assistent deel van uitmaakt is dat toch niet? Dat lijkt me gewoon normaal. Als ze alleen geen vertrouwen meer hadden in schreuder had het prima gekund. Nu was het gewoon niet verstandig.

25 mei 2023 om 18:56

Vertel. Uitleg Ajax was vrij duidelijk. Hebben ze hem niet betaald ofzo?

25 mei 2023 om 19:18

Reiziger was sinds 2019 assistent coach bij Ajax, ook onder Ten Hag dus. Beetje vreemd om hem dan kind van de rekening te laten worden na slechte prestaties van Schreuder.

Die zag ik voor beide partijen niet aankomen! Wel meer een persoonlijkheid dan die saaie vd looi. Succes!

Het is hem gegund! Succes !!

Heel netjes, hoop voor bem dat hij op een goede plek terecht komt. Had graag gezien dat jij nog bij Ajax bleef maar ja als er geen toekomst is moet je wat

Eindelijk een op papier prima trainer voor Jong Oranje. Hij heeft het bij Jong Ajax behoorlijk gedaan en verdiende een volgende stap. Benieuwd of die dat bij Jong oranje ook voor elkaar krijgt. Zou wel tof zijn als die na een aantal jaar (2-4) wellicht de stap naar het Nederlands elftal weet te maken.

25 mei 2023 om 18:29

Behoorlijk? Uitstekend, hij werd kampioen met ze. Verder ga ik zeker vaker een wedstrijdje meepakken nu van jong oranje!

Mooie klus voor hem en ik verwacht dat hij het goed gaat doen! Blijf het bizar vinden dat niet hij Schreuder mocht opvolgen.

26 mei 2023 om 13:08

Is hierboven al antwoord op gegeven. Spelersgroep had geen vertrouwen in de technische staf, hij was daar onderdeel van. Dus kon niet.

Zijn we eindelijk van vam de looi af met zn eigewijze 4222 systeem

Eindelijk af van Erwin van de looi! Mooie stap voor Reiziger, ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

Michael is daar de juiste persoon voor. Succes Michael!

Mooie job, hopelijk kan hij het daar laten zien

Goede keuze in mijn optiek, van beide partijen. Veel succes!

Ook een mooie klus! Hopelijk zonder Ajax-bril, maar gewoon kijken naar de vele talenten die voor Jong Oranje mogen uitkomen! En daar zitten een hoop goede spelers tussen!

25 mei 2023 om 18:26

Wat wil jij nou zeggen? Met je Ajax-bril

25 mei 2023 om 19:13

Dat ie niet alleen maar spelers van Jong Ajax selecteert omdat ie die kent en daar mee gewerkt heeft. Zo n ingewikkelde opmerking was het niet

25 mei 2023 om 19:35

Nee precies. Helemaal niet ingewikkeld dat is ook mijn punt. Onnodige opmerking toch.

25 mei 2023 om 18:29

Jammer van die onnodige opmerking..

26 mei 2023 om 09:28

Til er niet te zwaar aan! Het is van algemene strekking, maar in deze situatie gericht op Ajax, omdat Reiziger daar immers jaren gewerkt heeft. Ook zijn voorganger werd verweten dat v.kaam en Reis vaak werden gekozen vanwege hun Groningen verleden.

Wat een mooie uitdaging voor Reiziger. Heel veel succes.

Hele mooie baan voor hem. Kan goed met jongeren omgaan en werken is gebleken. Goede keus van de knvb. Succes reiziger . Nu nog bogarde een mooie job en beide heren kunnen verder .

Leuke klus voor Reiziger!

Heeft het altijd prima gedaan bij Jong Ajax met mooie lichtingen, bij Jong Oranje hopen op hetzelfde.

Mooi nieuws! En zeer verdiend ook! Denk een goede trainer in wording voor de toekomst met een gezond verstand en niet hoog van de toren blazend zoals anders oud spelers. Ben benieuwd naar de resultaten

Mooie stap voor hem. Ik begrijp goed dat hij dit doet. Van Ajax-kant wil ik best geloven dat Heitinga geschikter was dan Reiziger, maar persoonlijk zie ik dat niet zo. Ik hoop dat hij in deze functie kan groeien en uiteindelijk de stap kan maken naar een leuke club.

Leuke uitdaging en na vd Looi is het ook wel lekker instappen. Slechter kan hij het niet doen.

Gefeliciteerd Michael
Mooie baan en nu het zelfde resultaat als bij jong AJAX neerzetten.

Ik had hem heel graag bij een club gezien die structureel meedraait in het linkerrijtje, maar dit lijkt me ook geen verkeerde (op)stap.

Heel fijn dat hij een mooie, belangrijke en prominente baan krijgt. Het is hem gegund, op basis van z’n kwaliteiten (voor zover ik daar zicht op heb) en het feit dat het een van m’n jeugdhelden is (niet zozeer als individu maar als onderdeel van een geweldig collectief).

leuke aanstelling, ik heb wel vertrouwen in reiziger bij een jong oranje.
momenteel ook een goede lichting om wat mee te bereiken op grote toernooien.

Op en top professional en gentleman. Mooi dat iemand met zo een mooie eigen carrière na Jong Ajax weer een mooie trainersklus krijgt.

Sterke zet van Nigel de Jong en Seedorf. Ik had ze graag bij Ajax gezien op bepaalde functies.

Een van de trainers die ik wel vond passen voor Jong Oranje en gelukkig is het uitgekomen! Hij heeft bewezen aantrekkelijk voetbal te spelen met jonge talenten. Hij had natuurlijk een belachelijk goede lichting met Jong Ajax, maar ze speelde ook heel dominant. Hopelijk weet hij het goed te doen en zorgt die ervoor dat de doorstroom van Jong Oranje naar Oranje goed kan begeleiden.

Gaan de Jong nu al zijn vriendjes om zich heen verzamelen? Daar kon je op wachten van een man zonder netwerk.

25 mei 2023 om 19:16

Wat is dat nou voor een rare en nare
vooringenomen opmerking. Bij Ajax doen ze niet anders. Zie Heitinga

25 mei 2023 om 20:13

Hoe is Reiziger een vriend van De Jong dan? Omdat Nigel in de D-jeugd zat toen Reiziger bij Ajax voetbalde?

26 mei 2023 om 10:35

Omdat ze allebei dezelfde huidskleur hebben en zo denkt de gemiddelde Nederlander net zoals jaap-aap.

Hele leuke eerste klus voor hem als hoofdtrainer. Ben benieuwd wat hij met deze talenten kan doen en ook hoe hij het gaat doen met al die ervaring in Jong Ajax en bij Ajax onder Ten Hag.

Het beste nieuws is nog wel dat die zoutloze Van der Looi weggaat. Eigenlijk willekeurig elke trainer of assistent in de eredivisie zou een betere zijn dan Van der Looi

Het is je gegund Michael. Ben blij voor hem. Nu Bogarde als assistent meenemen en het is compleet.Dit tweetal deed het zeer goed bij jong Ajax en werden er kampioen van de keukendivisie mee. Ze kunnen jonge spelers motiveren het beste uit zichzelf te halen. Top actie van de knvb

De klas van 95 kregen van der sar,overmars,de boer, Blind etc. Allemaal een aardige functie bij ajax gekregen, ik blijf het apart vinden hoe er met gasten als Seedorf,Reiziger,Bogarde,Davids, Kluivert is omgegaan.

25 mei 2023 om 19:52

Vermoed jij dat hier door Ajax wordt gediscrimineerd op basis van ras/afkomst?

25 mei 2023 om 20:47

Het blijft bijzonder dat zo een Heitinga als nono mag starten terwijl een aantal grotere heren van lichting ‘95 zich 5x moeten bewijzen in allerlei functies.

26 mei 2023 om 10:36

Niet vermoeden het is gewoon zo.

Oprechte vraag VZ: Hoe vaak veranderen jullie de titel van een artikel? Dit is al de derde (die ik gezien heb).

OT: Had Reiziger graag bij Ajax 1 aan het roer gezien, maar tegelijkertijd goed om hem bij JO op eigen benen te zien en wie weet wat er daarna mogelijk is.

Geweldig voor Reiziger dat hij al zo snel een mooie baan vindt als hoofdcoach.
Jammer dat hij bij Ajax weg gaat.
Veel succes Michael.

Had voor hem eigenlijk gehoopt op een mooie eredivisieclub. Als Bondscoach bej je toch vaak vooral een beetje een peoplemanager en kun je moeilijker je stempel op het spel drukken. Zeker met een wisselende samenstelling zoals bij Jong Oranje.

Dat gezegd hebbende is het voor Jong Oranje wel een mooie naam die al bewexen heeft met jonge spelers iets mooi neer te zetten.

Hij lijkt me een uitstekende keuze voor deze job. Denk dat hij meer bereiken kan dan de huidige coach. Zou Bogarde zijn assistent worden?

Leuke aanstelling al was het naar mijn idee onnodig om van de Looi al te vervangen, Topcoach die met Jong Oranje na jaren van schaarste weer is gaan oogsten. Jammer dat hij nul waardering krijgt voor zijn gedane arbeid.

Goed voor Reiziger dat hij deze stap neemt. Was bij Sparta al veel belovend , bij Ajax kwam hij een beetje op de achtergrond, maar ik neem aan dat Reiziger daar ook veel van geleerd heeft. Nu weer als eindverantwoordelijke mag hij het laten zien.

Mooie kans voor hem. Na dat debacle om hem niet aan te stellen als hoofdtrainer ipv Heitinga, snapte ik zijn vertrek volkomen. Zo zonde dat Ajax hem niet heeft binnengehouden.

Hoe vd Looi overigens zo lang daar met zijn onkunde heeft kunnen blijven zitten is mij een raadsel ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2231 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
N. AkéVerdediger50
D. BlindVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

8 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 10 juni
Jeremie Frimpong kan zijn carrière vervolgen bij drie Europese grootmachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren