Wie volgt Ruud van Nistelrooij op bij PSV? 10 Nederlandstalige kandidaten

Zaterdag, 27 mei 2023 om 08:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:32

"We zijn vanochtend verrast met de mededeling dat Ruud per direct stopt als hoofdcoach van PSV." Met die woorden trapte algemeen directeur Marcel Brands woensdag de persconferentie af die was ingelast na het plotselinge vertrek van Van Nistelrooij. De clubleiding van PSV staat voor een hels karwei, want naast Van Nistelrooij vertrekken ook diens assistenten Fred Rutten en André Ooijer. Voetbalzone kruipt alvast in de huid van technisch directeur Earnest Stewart en zet tien mogelijke kandidaten op een rij.

Brands wilde tijdens de persconferentie nog niet veel kwijt over de opvolging van Van Nistelrooij. "Het is nog zo vers dat wij daar nog geen seconde over na hebben gedacht. De afgelopen maanden zijn wij alleen maar bezig geweest met hoe we dingen moesten oplossen. Met Ruud. We hebben met geen woord over een andere trainer gesproken." Clubwatcher Rik Elfrink nam donderdag alvast een voorschot op de zoektocht van PSV. "Na de ervaringen met Schmidt ging de voorkeur duidelijk uit naar een Nederlandstalige trainer en iemand die de PSV-denkwijze op een aantal gebieden omarmt."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Adil Ramzi
Met dat gegeven zou Adil Ramzi een optie kunnen zijn. PSV kan met de oud-middenvelder voor dezelfde route gaan die vorig jaar is ingeslagen met Van Nistelrooij. Na een stage in de jeugdopleiding van PSV in oktober 2015 kreeg Ramzi een jaar later een aanstelling als jeugdtrainer bij de club. Weer een jaar later werd hij trainer van de Onder 16. Nadat hij twee jaar geleden als assistent-trainer aan de slag ging bij Jong PSV, kon hij het stokje met ingang van dit seizoen overnemen van Van Nistelrooij. In zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke eindigde Ramzi als veertiende in de Keuken Kampioen Divisie. Dinsdagavond won hij met zijn ploeg de Premier League International Cup ten koste van Crystal Palace.

Phillip Cocu
Iemand die weet hoe het is om prijzen te pakken met PSV is Phillip Cocu. De huidige hoofdtrainer van Vitesse stond tussen 2013 en 2018 al aan het roer bij de Eindhovenaren nadat hij daarvoor actief was in de jeugdopleiding en assistent was bij de hoofdmacht. Cocu werd met PSV drie keer landskampioen, veroverde één keer de TOTO KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Buiten het Philips Stadion wil het nog niet bepaald vlotten met de trainerscarrière van de voormalig middenvelder. Dienstverbanden bij Fenerbahçe (2018) en Derby County (2019/20) liepen uit op een sof. Ook bij Vitesse gooit hij geen hoge ogen.

Phillip Cocu weet hoe het is om prijzen te pakken met PSV.

Peter Bosz
Een naam die al voorzichtig rondgaat is Peter Bosz. De 59-jarige Apeldoorner solliciteerde recent openlijk bij Ajax, maar kreeg nog geen telefoontje uit Amsterdam. Bosz is een Nederlandstalige trainer met buitenlandse ervaring, maar loopt nog altijd met het stempel dat hij geen prijzenpakker is. Het enige eremetaal? Kampioen van de eerste divisie met Heracles Almelo in 2004/05. "Hij staat voor een totaal andere aanpak. Voetballend zou de lijn na Schmidt en Van Nistelrooij dan van links naar rechts en weer terug gaan", aldus Elfrink. Durft Stewart het aan om een trainer in huis te halen die over een nagenoeg lege prijzenkast beschikt?

Pascal Jansen
Zijn naam werd al veelvuldig gelinkt aan Feyenoord, maar door het aanblijven van Arne Slot ligt er (voorlopig) geen toekomst in Rotterdam-Zuid voor Pascal Jansen. Die toekomst zou wel in Eindhoven kunnen liggen, de stad waar hij al eerder werkzaam was. Jansen fungeerde bij PSV eerder als hoofd jeugdopleiding, trainer van het beloftenteam en de A1. In 2018 besloot hij de overstap te maken naar AZ, waar hij langzaam werd klaargestoomd voor het echte werk. Na het vertrek van Slot kreeg hij de touwtjes in handen. Vorig seizoen werd hij vijfde met zijn ploeg, dit seizoen doet hij nog mee om de derde plek. Ook bereikte hij de halve finale van de Conference League. Jansen verlengde onlangs zijn contract bij AZ en ligt nu vast tot medio 2025.

Pascal Jansen zal ongetwijfeld op een lijstje staan bij PSV.

Ron Jans
Hij wilde meer tijd voor zijn kleinkinderen en het lezen van boeken, maar als Earnest Stewart op de bel drukt bij Jans zal hij de deur vast niet meteen dichtgooien. De 64-jarige Zwollenaar is bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Twente en heeft al vaker aangegeven graag even rustig aan te willen doen. Maar zal hij ook een eventuele lokroep uit Eindhoven kunnen weerstaan? Jans won met PEC Zwolle de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Recentelijk voerde hij 'oriënterende gesprekken' met FC Emmen, maar heel concreet is die interesse nooit geweest. Jans en Stewart hebben als gemene deler dat ze allebei een verleden hebben in Amerika.

Wim Jonk
Als Wim Jonk ergens in zijn voetballoopbaan een stabiele periode kende, dan was dat wel bij PSV. De huidige hoofdtrainer van FC Volendam veroverde met de Eindhovenaren de landstitel, de beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal. Na het vertrek van Schmidt werd de naam van Jonk al eens gelinkt aan PSV. Onder meer door Aad de Mos. "Dat is een mooi compliment, maar het is nu niet aan de orde", zei Jonk daar destijds over. De 56-jarige oud-speler kende een moeizame seizoensstart met Volendam, maar herstelde zich dit kalenderjaar en is verzekerd van nog een jaar Eredivisie-voetbal in het vissersdorp. Jonks contract loopt nog door tot medio 2026 bij Volendam.

John van den Brom
John van den Brom heeft een goed seizoen achter de rug met Lech Poznan en is geen onbekende van Stewart. De Poolse formatie staat derde in de competitie en reikte tot de kwartfinale van de Conference League. Van den Brom werd in 2014 door Stewart aangesteld bij AZ. "John is een trainer met een goed oog voor talent", stelde Stewart destijds. "Bij AGOVV stond hij aan de wieg van de carrières van Chadli en Mertens. In Arnhem brak Van Ginkel onder zijn leiding écht door. Hij is een coach die bekend staat om zijn gevoel voor teamgeest. Bij ADO gingen de spelers voor hem door het vuur." Dat laatste is nou net waar het bij Van Nistelrooij aan leek te schorten.

John van den Brom werd in 2014 door Earnest Stewart aangesteld bij AZ.

Maurice Steijn
Iemand waarmee Stewart waarschijnlijk al contact heeft gehad is Maurice Steijn. De trainer van Sparta Rotterdam had dit seizoen met Shurandy Sambo een PSV-huurling onder zijn hoede en zal ongetwijfeld zijn bevindingen hebben gedeeld met de Amerikaan. Of de technische man van PSV ook een belletje waagt om over een mogelijk trainerschap te praten valt nog te bezien. Steijn kende bij NAC Breda en Al-Wahda geen gelukkige periodes, maar steeg met Sparta tot grote hoogtes. Na de wonderbaarlijke ontsnapping van afgelopen seizoen verzekerde hij zich dit seizoen van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Het is de kers op de taart na een toch al ongekend seizoen op Spangen.

Giovanni van Bronckhorst
Giovanni van Bronkhorst baalde eerder dit seizoen van het ontvangst van zijn spelers van Rangers FC bij het Philips Stadion, voorafgaand aan het Champions League-treffen. "Ik moet eerlijk zeggen, ik loop een aantal jaar mee in het voetbal en heb dit nog nooit meegemaakt", zei hij bij RTL7. De oud-verdediger schakelde PSV uit in het miljardenbal en bezorgde Van Nistelrooij en PSV daarmee een uiterst gevoelige tik. Drie maanden en een historisch slechte Champions League-campagne later viel voor Van Bronckhorst het doek in Schotland. Wellicht wacht hem binnenkort een warmer onthaal en lukt het hem om naast Feyenoord ook met PSV om de prijzen te spelen.

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens was als speler actief in de Premier League en stond als trainer aan het roer bij Club Brugge. De 44-jarige Belg werd vorig jaar voor de groep gezet na het vertrek van Philippe Clement. In België wordt hij gezien als een persoonlijkheid, een geboren leider. Zijn dienstverband bij Club hield echter maar een half jaar stand vanwege tegenvallende resultaten. Wel maakte hij indruk in de groepsfase van de Champions League door voor het eerst in de clubgeschiedenis te overwinteren in een poule met Atlético Madrid, Bayer Leverkusen en FC Porto. Dat lukte in Eindhoven al niet meer sinds 2015/16.


Poll

Welke van de 10 kandidaten zie jij het liefst aan het roer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door constant kante)
26 mei 2023 om 11:50

Tja, ach, dat zou op zich nog wel een naam zijn die zou kunnen ja.
Maar ik vind het echt lachwekkend en ronduit verbijsterend dat ook hier weer met namen van Ron Jans en Maurice Steijn wordt gechoogeld. Die twee zijn uiteraard op geen enkele manier of vorm ooit een serieuze kandidaat voor de trainerspost van PSV. Alleen de suggestie al dat Maurice Steijn zelfs maar in beeld zou kunnen zijn is al onverdraaglijk. Want een trainer met de uitstraling van Maurice Steijn dat past niet bij een nette club als PSV. Nog daargelaten dat hij voor PSV te licht is en PSV daarnaast, uiteraard, voor een veel aansprekender naam gaat dan Maurice Steijn.

Hoe kom je er zelfs op om die naam in verband te brengen met PSV? Ik kan daar werkelijk niet bij.

26 mei 2023 om 12:12

Steijn hoort niet in 1 zin met Jans. Eén leuk seizoen met Sparta, daarvoor altijd grijze middenmoot. Jans heeft zich imo overal bewezen (op Standard na) en verdient gewoon een kans bij een topclub.

26 mei 2023 om 14:54

Ergens komt me deze discussie bekend voor,...

Of hij een kans verdient of niet, daar gaat mij het niet om. PSV moet gewoon een coach hebben die zwaarder en meer ervaren in de top is dan Ron Jans. Hij is nu te licht. Zo simpel is dat in feite. PSV heeft bovendien een coach nodig van een wat grotere naam en faam dan Ron Jans. Met alle respect verder voor Jans trouwens. Maar PSV is niet de club om nu een coach die geen top ervaring heeft een 'kans te geven'.

Grotere naam graag.

27 mei 2023 om 12:22

@constant
Precies wat ik dacht toen jij deze twee namen voorstelde om trainer van Ajax te worden. Ik dacht al dit kan hij nooit serieus menen.
Dat PSV een nette en warme club is dat hebben we de afgelopen dagen wel ervaren....

29 mei 2023 om 14:17

"precies wat ik dacht toen jij deze twee namen voorstelde om trainer van Ajax te worden. Ik dacht al dit kan hij nooit serieus menen."

Uiteraard niet. Ging mij er vooral om dat mensen dit soort namen gaan strooien bij PSV terwijl iedereen wel weet dat die niet serieus kandidaat zijn. En dat zijn ze dus bij Ajax ook niet nee. Al viel me wel op dat mensen die Maurice Steijn wel een prima optie voor PSV vonden, hem veels te licht vonden voor Ajax. Dat dan weer wel.

"dat PSV een nette en warme club is dat hebben we de afgelopen dagen wel ervaren...."

Want? Wat is er volgens jou gebeurd dat maakt dat PSV géén nette club zou zijn??

Pascal Jansen polsen of hij interesse heeft lijkt mij geen verkeerde optie. Knap wat hij na Slot bij AZ heeft laten zien.

25 mei 2023 om 16:52

Laten we het hopen.

25 mei 2023 om 17:18

Ik vind van deze lijst alleen
Peter Bosz en Pascal Jansen enigszins geschikte kandidaten. Verder echt hele matige lijst aan trainers. Zou als PSV zijnde ook eens een gokje wagen over de landsgrenzen wagen. Feyenoord had bijvoorbeeld wel leuke onverwachte kandidaten op hun lijstje staan. Ik mag hopen dat PSV een beter lijstje paraat heeft liggen ipv deze lijst van VZ

25 mei 2023 om 17:33

Cocu of jonk zou ik liever zien. Mensen met een PSV verleden en bepaalde rust die ze nu wel kunnen gebruiken.

25 mei 2023 om 18:35

aub geen Cocu met dat saaie voetbal van hem

25 mei 2023 om 19:55

Van Nistelrooij speelde ook saai voetbal.

25 mei 2023 om 18:25

Ja mee eens Pascal lijkt me een goede trainer voor psv. Ander zou Cocu ook een goede kandidaat zijn.

Zou Michael Reizger ook niet op z'n minst op een long list kunnen staan. Heeft mooi voetbal laten zien met Jong Ajax en heeft een klein verleden bij PSV.

25 mei 2023 om 17:00

Lijkt me een prachtige stap voor Michael en ook zeer verdiend, baal nog steeds van hoe Ajax met hem om is gegaan. Snap echt niet dat Heitinga de kans kreeg en niet Reiziger..

25 mei 2023 om 17:04

Goed idee zeg. De vorige 2 ex spelers met niet of nauwelijks ervaring op het hoogste niveau waren een daverend succes bij PSV

25 mei 2023 om 18:25

Om welke redenen heb jij weinig vertrouwen in Michael Reiziger?

26 mei 2023 om 08:40

Die heeft net een contract bij de KNVB getekend, dat gaat dus niet gebeuren, helaas.

25 mei 2023 om 17:39

Ik denk niet dat van Bommel dit gaat doen. Misschien wel zijn schoonvader Bert.

25 mei 2023 om 18:43

Bert is al een tijd gestopt met trainen. Als je op een bepaalde seniorenleeftijd komt Klaas, dan kun je bepaalde dingen beter achterwege laten

27 mei 2023 om 04:53

Dat maak je Advocaat niet wijs hoor

Cocu, van den Brom, v Bronkhorst hahah gelijk doen! Ben helemaaal voor.

Dick Advocaat misschien als laatste klusje?

25 mei 2023 om 21:06

Een volslagen digibeet en werkt nog met oude schoolborden. Alle respect voor Dick maar zijn tijd is geweest.

Cocu terug. Heeft PSV DNA en is een prijzenpakker!

25 mei 2023 om 17:03

Prijzenpakker bij PSV ja, de rest van zijn carriere is het toch wat tegengevallen.. Ben benieuwd. Wel een clubman dat is altijd mooi. Maar ik denk dat een frisse wind beter zal zijn voor PSV. Ik zou ze aanraden om Jans, Pascal Jansen (hoewel ik die graag naar Ajax zie komen) of Michael Reiziger te polsen.

26 mei 2023 om 10:05

Lijkt me een uitstekend plan 😃

27 mei 2023 om 07:27

Cocu.. aub niet man… heb geen zin in tikkie breed en tikkie terug. 4 slaapverwekkende jaren. Wel prijzen maar kijk voetbal ook voor entertainment.

De 10 NEDERLANDSE kandidaten. Nr10…. Een Belg!

25 mei 2023 om 17:01

Nederlands Talige Trainers. Effe lezen, maat.

Altijd voor Adil Ramzi gaan!

25 mei 2023 om 18:12

Als hij ziet wat er deze week met zijn maat is gebeurd, snap ik goed dat hij het nie wil gaan doen.

26 mei 2023 om 04:33

Lijkt mij wel een keer geinig, een Marokkaanse hoofdcoach in de Eredivisie.
Denk zelf dat hij wel wil. Te grote kans om te laten varen.

26 mei 2023 om 15:32

Zou als ik PSV was, kiezen voor een ervaren trainer. Niet weer de fout maken als met Mark van Bommel en Ruud en als beginnende trainer instappen in een slangenkuil. Laat Ramzi nog ervaring opdoen in jong PSV. Wat goed is komt vanzelf. Vond overigens Ruud er ook nog niet klaar voor, maar als je hem aanstelt moet je hem ook vol steunen. Ramzi Heeft knap de Premier League International Cup gewonnen maar zal in de competitie wel beter mogen qua spel. Komt goed over in zijn interviews dus denk dat het wel een verstandige jongen is die weet wat hij wilt.

Peter Bosz of Ron Jans zijn de betere trainers, maar ik zie in de huidige PSV selectie weinig spelers die het spel van Bosz aan kunnen. Ron Jans lijkt me een top kandidaat, maar weet niet of hij nog zo'n avontuur wilt aan gaan.

25 mei 2023 om 17:07

Ik denk dat Bosz zijn karakter niet echt bij PSV past. Als je ziet dat het bij Van Nistelrooij uiteindelijk ook misgaat op principes is het misschien handig om iemand binnen te halen die qua ideeen, speelstijl en karakter goed bij de club past nu.

27 mei 2023 om 12:00

Bij van Nistelrooy ging niet mis door principes. Ging mis omdat het spel nergens op sloeg. Geloof me dat niemand zou zeuren als het spel gewoon goed was.

Ik zou Peter Bosz graag terug willen zien in NL. Groot fan van zijn spel. Hoop dat PSV ervoor gaat. Kan na een aantal droge jaren in Europa weer voor succes zorgen.

25 mei 2023 om 17:06

PSV zal dan toch ook de bezem door de selectie moeten halen. Met de huidige spelers is de pressing met Bosz niet te doen en wordt het een drama.

26 mei 2023 om 09:15

Gaan ze sowieso doen

Veel reageer ik niet op dit forum. Maar als PSV Supporter doet de afgelopen 24 uur zeer veel pijn. Ik merk dat ik het vooral moeilijk vind vanuit Ruud, zeker als directie toch met hem door wilde komend seizoen. Ik word totaal niet enthousiast van deze namen. Voor mij was de man van de toekomst Ruud.

Mijn favoriet is niet Nederlands talig en ik hoop op Jesse Marsch. Indien Nederlandstalig zou ik maar voor Pascal Jansen gaan, echter zag ik veel kretiek van AZ supporters over hem de afgelopen maanden....

Dit is wel een lijstje treurnis bij elkaar zeg. Doe dan maar een buitenlandse trainer aub.

25 mei 2023 om 17:15

Dus als ik het goed begrijp zie je graag Carl Hoefkens, de nummer 10 van deze lijst, PSV trainen?

25 mei 2023 om 22:26

Die is in ieder geval minder voor de hand liggend dan de rest van het rijtje. Maar qua niveau wel net zo matig...

25 mei 2023 om 22:36

Op basis waarvan is Hoefkens net zo matig? Kan je dat toelichten?

26 mei 2023 om 06:19

Het is scorebordjournalistiek, maar op basis van zijn onervarenheid en korte dienstverband bij Brugge. Ik ben helemaal klaar met startende trainers bij PSV, ik wil gewoon weer eens een ervaren kracht aan het roer zien. Niet iemand die doorgeschoven is vanuit de jeugd een half jaartje bij een club heeft gezeten en om tegenvallende resultaten weer weg moest.

26 mei 2023 om 10:44

Dus waarom ben je dan niet voor de komst van een trainer als Van Bronckhorst, Bosz, Jans of Jonk? Dat zijn allemaal ervaren krachten die prima resultaten hebben geboekt.

Of zit je zelf aan een buitenlandse ervaren coach te denken?

26 mei 2023 om 15:43

Van Bronckhorst, Jans en Jonk vind ik te makkelijke opties en eigenlijk gewoon niet goed genoeg. Net als bijna alle andere namen uit het rijtje. Bosz okã©, maar dan moet er zoveel veranderen qua spelersmateriaal dat volgend jaar een nog zwaarder tussenjaar wordt - en dan moã©ten we juist minimaal plek 2 halen. Ik vrees dat dat niet lukt met hem. Dus ik zie inderdaad graag iets originelere opties als dit soort lijstjes opgesteld worden, liefst met ervaren buitenlandse krachten inderdaad.

26 mei 2023 om 16:19

Maar je hebt zelf geen namen in je hoofd die je graag coach ziet worden van PSV? Realistische namen?

26 mei 2023 om 16:38

Ik zou Kasper Hjulmand wel eens aan het werk willen zien bij PSV. Haalbaarheid is natuurlijk twijfelachtig, maar hij heeft wel een duidelijke speelwijze, speelt verzorgd aanvallend voetbal, geeft jeugd de kans.

Jess Thorup laat ook wel wat degelijke resultaten zien met diverse clubs. Of Jesse Marsch, al is dat wat twijfelachtiger qua track record.

27 mei 2023 om 02:37

Op basis waarvan zouden een bondscoach en een Thorup, die enkel wat kleinere clubs heeft getraind het wel kunnen? Dat is je hoop vestigen op het relatief onbekende. Snap het wel hoor, maar een van Bronckhorst heeft meer laten zien.

Pascal Jansen lijkt mij wel een goede kandidaat, ook geien zijn verleden bij PSV. Gio zie ik wel technisch manager worden bij Feyenoord. Je zou ook eenj onervaren trainer kunnen doen (ramzi wellicht) met Ron Jans als ervaren assistent.

Ik hoop dat PSV een buitenlandse trainer gaat. Van Nederlandse trainers ben ik niet zo kapot van. Het liefst zie ik Ange Postecoglou komen van Celtic. Trainer met een goede visie, veel ervaring en doet het sportief vaak ook goed.

25 mei 2023 om 19:06

Die gaat wss naar tottenham..

25 mei 2023 om 19:24

Alsof die trainer van Celtic zit te wachten op de nummer 2/3 van Nederland. Die beste man zal meteen in de Premier League aan de slag kunnen of kan anders net zo goed bij Celtic blijven

Ergens hoop ik op Wim Jonk, presteert goed met Volendam heeft een visie, en ook ooit psver geweest

Ik mis Pepijn Lijnders op deze lijst. Heeft zich bewezen bij Europese topclub Liverpool en is een echte tacticus. Ook Ron Jans zou ik een goede optie vinden. Gelukkig staat hij wel op deze lijst

waarom gooit PSV geen hengeltje uit naar Karel Geraerts, de trainer van Union Sint Gillis. Zijn ploeg heeft een klein budget, maar toch weet Union onder zijn leiding in Belgie ieder jaar om de bovenste plekken te spelen, met attractief voetbal. Wist met zijn ploeg tevens tot de kwartfinale van de EL te komen en is daarnaast Nederlandstalig.

26 mei 2023 om 07:10

Dit is nou een leuke optie! Geen standaard naam maar wel een trainer die al 2 jaar zeer goed presteert met USG.

Ik gun Ron Jans de klus. Heeft nog nooit een top-3 club getraind, en heeft volgens mij bijna altijd ruim voldoende gepresteerd.

Huub stevens misschien
Harde mentaliteit is soms even nodig

25 mei 2023 om 19:07

Aub niet. Dat is echt passé

26 mei 2023 om 22:06

Huub Stevens hebben we al gehad als coach. Was een rampjaar.
Niet doen dus.

Doe maar een buitenlander. Aub geen janssen. Hoef geen az 2.nul te worden. Tijd voor de bezem door de selectie

Janssen zou goed zijn voor PSV, Cocu ook goed gedaan in zn eerste periode. Jonk zou ik wel willen zien bij een topclub, ben heel benieuwd hoe hij het zou doen

Laat preudhomme maar komen heeft toen topwerk geleverd bij twente.spreekt Nederlands en speelt aanvallend voetbal

Van Bronckhorst. Kampioen geworden met een op papier matig Feyenoord ne Europa league finale gehaald met Rangers. Onderschatte trainer.

26 mei 2023 om 01:39

Papier matig Feyenoord? Elia, Berghuis, Kuijt, El Ahmadi, Vilhena, Jorgensen…..

Waarom altijd weer een Nederlandse coach?

John van den Brom lijkt me een interessante optie. Liet ADO, Vitesse en AZ goed voetballen..

26 mei 2023 om 07:59

AZ niet, dat ging pas goed voetballen toen Slot zijn assistent werd en daar kwam het voetbal vandaan. Onder v.d Brom was het voetbal erg matig. De resultaten waren wel aardig, maar het voetbal zeker niet.

26 mei 2023 om 09:30

Bij Lech Poznan zullen ze een gat in de lucht springen als hij weggaat. Ik volg Pools voetbal op de voet, en wat hij met Lech laat zien in de competitie is ronduit schandalig.

Dat Pascal Jansen op een lijstje zou staan bij PSV zou ik op basis van resultaten wel begrijpen, maar het is een tactisch onbenul, brengt vaak verkeerde wissels en zodra de tegenstander beter is, heeft Jansen vrijwel nooit een antwoord.

PSV moet vol voor Jonk of Gio gaan

Die gaan gewoon voor Peter Bosz hoor. Let maar op.

Van Bronckhorst vind ik wel een leuke verrassende optie eigenlijk. Denk dat de kans zeer klein is dat psv hem gaat polsen maar ben eigenlijk wel benieuwd wat hij zou presteren met psv

Ik zou Pascal Jansen polsen als ik PSV was. Hij laat zijn ploeg mooi, aanvallend voetbal spelen en kan een verdediging neerzetten. Of hij ook met het ego van sommige achterbakse spelers om kan gaan moet blijken.

Van alle nederlandse trainers die hier genoemd worden is er niet 1 echt geschikt voor het huidige psv.
Die club is langzaam ingedut en dat zie je al jaren aan het vertoonde spel. Het is een soort wandelvoetbal geworden. Behalve tegen de grotere clubs want dan kunnen ze het wel.
Er moet inderdaad iemand komen die een wat hardere aanpak heeft zoals b v een Huub Stevens.
Die word het natuurlijk niet maar zo een type moet het wel zijn.

Dus een echte coach en om te beginnen een paar echte verdedigers want zolang ze die niet hebben kun je er neer zetten wie je wilt maar dan zullen ze nooit iets winnen.
Ik heb al enkele namen van spelers gehoord waar Steward mee bezig is maar dat zijn zo als gebruikekelijk bij psv aanvallers of middenvelders. Je zou echt verwachten dat de verdediging de hoogste prioriteit heeft maar tot nu toe nog niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8251
2.PSV7549
3.Ajax6948
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
X. SimonsMiddenvelder3419
J. VeermanMiddenvelder334
G. TilMiddenvelder309
W. BenítezKeeper300
L. de JongAanvaller2414
J. BakayokoAanvaller235
A. El GhaziAanvaller238
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 10 juni
Jeremie Frimpong kan zijn carrière vervolgen bij drie Europese grootmachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren